Goud of Zilver

De keuze tussen goud of zilver is er een die veel mensen maken en die daarom van groot belang is voor mensen die graag in een edelmetaal willen investeren. Uiteraard bestaan er verschillen tussen goud of zilver en het is dan ook van belang om deze goed te kennen. Op die manier kan men een goede keuze maken en zo geld gaan verdienen aan het bezit van een edelmetaal, of er voor zorgen dat de inflatie geen kans krijgt met betrekking tot de waarde van een bepaald kapitaal. Goud of zilver maakt in een aantal zaken ook maar weinig verschil, waardoor het van belang is om goed te kijken naar de mogelijkheden van het edelmetaal en op basis daarvan een keuze te maken. Ondanks dat veel mensen niet goed op de hoogte zijn van de verschillen tussen goud of zilver is het op die manier mogelijk om eigenlijk relatief gemakkelijk een goede keuze te maken en er zo voor te zorgen dat men het juist edelmetaal aan kan schaffen, om er vervolgens bijvoorbeeld geld mee te gaan verdienen zonder zelf veel te doen. Bij de keuze tussen goud of zilver kan men daarbij het best gebruik maken van een aantal verschillende bronnen. Zo zal men er gemakkelijk achter komen dat een aantal argumenten een stuk zwaarder wegen dan andere argumenten en voorkomt men dat men te maken krijgt met de mening van een bepaalde handelaar of een auteur. Op die manier kan men uitstekend kiezen tussen goud of zilver en zal dit ook op de lange termijn altijd een zeer interessante investering blijken voor iedereen die wat geld overheeft en er graag voor wil zorgen dat ook dit geld gaat werken om zo meer waard te worden. Bij de keuze tussen goud of zilver kan men daarbij allereerst natuurlijk kijken naar de waarde van de verschillende edelmetalen. Zoals de meeste mensen wel weten is het goud veel meer waard dan het zilver en dient men dus meer geld te investeren wanneer men een bepaalde hoeveelheid goud wil kopen, dan wanneer het om zilver gaat. Goud of zilver is daarnaast een kwestie van goed nadenken over de btw. De overheid behandelt de beide edelmetalen niet op dezelfde manier, waardoor het van belang is om hier goed naar te kijken wanneer men een investering wil gaan doen. Bovendien is de keuze tussen goud of zilver er natuurlijk een van de uitstraling die men er mee kan kiezen. Zo is het goud altijd al het meer waardevolle edelmetaal geweest, maar zijn er aan de andere kant veel mensen die veel liever zilver zien. Tenslotte is het bij de keuze tussen goud of zilver van belang om rekening te houden met het rendement dat men er mee kan maken met een bepaald type investering. Uiteraard is het hierbij van belang om de waarde van de beide edelmetalen mee te nemen in de uiteindelijke afweging tussen de beiden.

Waarde

Zoals gezegd is het bij de keuze tussen goud of zilver allereerst van belang om goed te kijken naar het verschil in waarde. Aan de ene kant kan men namelijk kiezen voor het goud en op die manier bijvoorbeeld een heel grote investering doen, terwijl men bij de keuze tussen goud of zilver ook kan kiezen voor het zilver en op die manier met minder geld een grotere hoeveelheid aan kan schaffen. Het zilver is namelijk een stuk minder waard dan het goud, waardoor men gemakkelijk een grotere hoeveelheid in handen kan krijgen. De keuze tussen goud of zilver kan er op die manier gemakkelijk voor zorgen dat men een heel klein gewicht of juist een groter gewicht in huis kan halen; wat van belang kan zijn wanneer men dit bijvoorbeeld uit wil stallen in een vitrine om het ook aan anderen te kunnen laten zien. De keuze tussen goud of zilver kan er op die manier gemakkelijk voor zorgen dat men veel zilver in huis kan halen en op die manier daadwerkelijk wat vast kan houden. Aan de andere kant is de waarde natuurlijk een stuk lager bij het zilver en zal dat dus invloed hebben op het rendement dat men kan maken.

BTW

Bij de keuze tussen goud of zilver dient men ook rekening te houden met de btw. De overheid heeft namelijk besloten dat het goud eigenlijk altijd als een investering wordt gekocht. Bij het zilver zijn er echter maar een paar munten aangewezen als materiaal voor een investering. Bij de keuze tussen goud of zilver kan men er dus ook voor kiezen om aan de hand van het goud geen btw te betalen. Dit zorgt ervoor dat de kosten van de aankoop lager zullen liggen, waardoor men met de investering eerder een mooi rendement zal maken.

Uitstraling

Uiteraard is het bij de keuze tussen goud en zilver ook van belang dat het edelmetaal men aanspreekt met betrekking tot de uitstraling. Zo is het goud al eeuwenlang erg populair onder mensen die graag laten zien wat ze allemaal bezitten, maar is het juist het zilver dat mensen vaak waarderen in sieraden. Wanneer men de keuze tussen goud en zilver gaat maken en men het ook aan anderen wil laten zien is het daarom vaak een goed idee om toch voor het zilver te kiezen, of in ieder geval goed rekening te houden met de uitstraling van het edelmetaal.

Rendement

Tenslotte dient de keuze tussen goud of zilver natuurlijk gebaseerd te zijn op het rendement dat men er mee kan maken. Zo is het goud bijvoorbeeld heel veel waard, maar beweegt de koers daardoor ook minder snel dan die van zilver. Het goud is daarmee vooral geschikt als zeer lange termijn investering, terwijl het zilver ook op de iets kortere termijn gemakkelijk geld op kan leveren voor de verschillende speculanten. De keuze tussen goud of zilver kan ook met betrekking tot het rendement dus gemakkelijk een verschil maken, ook omdat de hoge waarde al snel voor een aantrekkelijk absoluut rendement zal zorgen.